Tapaa herrat Suetov ja Zhukov

Seuran sivuilla uutisoidaan laajemmin a-junnujen valmennusmuutoksista. Vetovastuun ottavat Vitali Suetov ja Aleksei Zhukov. Kummallakin on pitkä historian jalkapallon parissa, eivätkä he tuntemattomia ole Viikingeissäkään.

Herrat Suetov ja Zhukov pelasivat Viikinkien joukkueessa kun idän punaiset olivat kakkosessa. Samassa joukkueessa pelasi kavereiden kanssa ennen samassa koulussa ollut ensimmäinen Viikinki-legenda Viatcheslav ”Slava” Malakeev. Slava muistelee, että peli kulki kavereiden välillä mainiosti, kun he ajattelijat jalkapallosta samallalailla. Kauden päätteeksi Fc Viikingit nousi ykköseen.

Suetov (syntynyt 1971) oli ennen Viikinkejä ehtinyt pelata useassa eri joukkueessa Venäjällä. Viikinkien jälkeen peliura jatkui Atlantiksessa ja HIFKssa Suomessa sekä myöhemmin Fc Lootus Kohtla-Järvessa Virossa.

Zhukov (syntynyt 1965) oli niin ikään pelannut ennen Suomeen saapumistaan useissa eri venäläisissä joukkueissa. Suomeen saavuttuaan Zhukov pelasi pari kautta niin Kemin Pallotovereissa kuin Ropsissakin. Vuonna 2001 hän tuli Viikinkeihin ja oli joukkueessa aina vuoteen 2005 asti. Sittemmin kaveri on vaikuttanut Suetovin tapaan virolaisessa Fc Lootus Kohtla-Järvessä pelaajana ja sitten vuodesta 2009 valmentajana.

Suetovin ja Zhukovin tuttu Slava puolestaan jatkaa b-junnujen toisen joukkueen valmentajana. Toista b-joukkuetta valmentaa Tuomas Mokko.

Viikinkien kakkosjengin rooli selkenee

Kiinnostavaa on myös se, että Viikinkien organisaatio näyttää nyt myös näkevän Viikinkien kakkosjoukkueen, joka on useita vuosia pelannut kolmosessa, merkittävänä osana idän punaisia.

Kakkosjengin voi sanoa olleen useamman vuoden tuuliajolla, kun se on lähinnä koostunut Viikinkitaustaisesta kaveriporukasta, eikä edustusjoukkue ole siellä vähemmän peliaikaa saaneita pelaajiaan liiemmälti peluuttanut.
Suetov ottaa vastuun joukkueen valmentamisesta ja tekee sen suhteen tiivistä yhteistyötä muiden yllä mainittujen valmentajien ja edustusjoukkueen Ilkka Jäntin kanssa. Idea on tarjota monta eri tasoa a- ja b-junnuille, jotta pelaajien kehittyminen olisi suotuisaaa.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Jätä kommentti

2 kommenttia

  1. Pieni täsmennys..

    Kakkosjengi ei suinkaan ole ollut tuuliajolla, vaan parina viime kautena vallinnut tilanne on ollut seuran sisällä yhdessä sovittu ja harkittu linjanveto. Ensimmäisillä toimintakausilla yhteistyö Kakkosjoukkueen ja Edustusjoukkueen sekä junioreiden kanssa oli ajoittain varsin aktiivista. Henkilövaihdokset ja edarin farmisopimus PKKU kanssa yms. syyt aiheuttivat kuitenkin päätöksen pitää Kakkosjengi hetken aikaa omillaan.

    Nyt yhteistyötä on seuran sisällä yhdessä päätetty herätellä uudelleen henkiin. Ja hyvä niin!

    Vastaus
  2. Kiitos täsmennyksestä.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s